Går du i tankarna på att ansöka om ett privatlån? Här på allt om räntor hittar du all information du behöver i sökandet efter det billigaste privatlånet på marknaden. Vi listar kända banker och deras aktuella räntor på ett lätt och överskådligt vis. Hitta lån med bäst ränta enligt dina förutsättningar, det kan löna sig att lägga ned lite extra tid på att jämföra lån och räntor hos de olika långivarna.

Låna pengar direkt här

Jämför lån

låna pengar

De flesta har någon gång i livet funderat över att ta ett lån. Ett privatlån är ett lån – oftast utan säkerhet – som du kan använda till vad du själv önskar. Det kan röra sig om ett bilköp, en badrumsrenovering eller resa. Kort sagt, du bestämmer själv. Då ett privatlån saknar säkerhet blir räntan högre än vid exempelvis ett bostadslån då banken har din bostad som säkerhet. Det är genom att jämföra lånebolagens räntor du hittar det billigaste privatlånet.

Vad du än vill låna pengar till är det viktigt att du gör en grundlig research och tar reda på vad lånet kommer att kosta dig totalt. Du behöver analysera din egen ekonomiska situation och se över hur mycket du har råd att betala i amortering och ränta varje månad. Du måste även se till att det finns utrymme för tillfälliga inkomstbortfall utifall att du skulle bli sjuk eller ställas inför oväntade utgifter. Här delar vi med oss av vår kunskap kring att låna pengar och hur viktigt det är att ha koll på räntan innan man man tar beslut om att teckna upp sig för ett lån. För dig som inte har särskilt god kreditvärdighet kan ett snabblån vara ett lämpligt alternativ. Det finns bra sidor på nätet där de bästa snabblånen finns listade. Kolla in dessa innan du gör en ansökan för att undvika att betala högre ränta än nödvändigt.

En annan sak du bör ha koll på i dina beräkningar är skillnaden mellan den nominella och den effektiva räntan. Den nominella räntan är grundräntan på ditt lån, den som långivaren kommit fram till via din låneansökan. Den effektiva räntan består dels av den nominella räntan men även på de avgifter som tillkommer ihop med lånet, exempelvis uppläggningsavgift och avi-kostnader. Kostnaden för lånet blir med andra ord lite missvisande om man inte tittar på den totala kostnaden. Handlar det om en större lånesumma kanske skillnaden mellan den nominella räntan och den effektiva räntan inte blir så stor men rör det sig om ett litet lån blir det desto mer märkbart när man tittar på den effektiva räntan.

Låna pengar med låg ränta

När man tecknar ett lån är det såklart önskvärt att få bästa möjliga låneränta på det. Ju lägre din ränta är desto större utrymme har du till att amortera och snabbare bli av med ditt lån. På Allt om räntor kan du jämföra olika bankers lån- och räntevillkor och med den kunskapen öka dina chanser till att låna pengar med låg ränta. Det är inte ovanligt att man väljer att vända sig till den bank man har sitt vanliga konto hos då man vill låna pengar. Kanske har man inte funderat över att det finns alternativ, kanske känns det tryggast att fortsätta med den bank man alltid haft, oavsett om den erbjuder bra eller dåliga räntor. Jämför istället räntan hos din vanliga bank med andra alternativ och var inte rädd för att be om ett bättre erbjudande om du tycker att din bank har alldeles för höga räntor. Det värsta som kan hända är att du får ett nej och då vet du att det finns andra möjligheter på marknaden.

Glöm inte att titta på hur räntorna skiljer sig beroende på hur lång avbetalningstid du väljer. Kanske finns det möjlighet att betala av på kortre tid och på så sätt få ned räntan ytterligare. Det kan också påverka om du har en medsökande på lånet. Du kan aldrig ställa för många frågor innan du ansöker om ett privatlån.

Så hittar du billigaste privatlånet

hitta billigaste lånet

Självklart letar alla efter det billigaste privatlånet på marknaden och för dig som vill låna pengar är det nu enklare än någonsin att hitta information. Det kan tyckas krångligt att behöva sätta sig och jämföra vad bankerna har att erbjuda dig som vill låna pengar, men istället för besöka en bank i taget och leta villkor och räntor kan du besöka oss på allt om räntor. Det kommer helt enkelt löna sig för dig om du jämför lån.

Vi samlar de senaste låneräntorna från ett urval av kända banker och sammanställer dessutom all information du behöver för att på ett lätt och överskådligt sätt kunna jämföra lån och räntor. I vår topplista hittar du bland annat information om banker, lånesummor, räntor och krav på minsta inkomst. Hittar du en bank som verkar intressant är det bara till att klicka dig vidare via länken för mer information. Kort sagt har vi kraftigt förenklat det stora gallringsarbetet åt dig. Om du istället behöver låna pengar till din verksamhet så rekommenderar vi dig att läsa mer om företagslån.

Finns det räntefria lån?

Det finns långivare som lockar nya kunder med räntefria lån. Det kan låta som en dröm men det är viktigt att man kollar upp andra avgifter såsom uppläggningsavgift och avi-avgift innan man tackar ja. Det är i stort sett alltid extra avgifter kopplade till ett lån, även om det är räntefritt.Vanligen är det långivare som erbjuder så kallade snabblån på några tusen kronor som marknadsför detta erbjudande för att locka till sig nya kunder i den växande konkurrensen.

Räntefria lån brukar vara riktade till nya kunder som inte tidigare tagit något lån hos den berörda långivaren. Kunden erbjuds då ett lån utan ränta upp till en viss summa. Oftast sker det genom en snabb ansökningsprocess i mobilen och pengarna är sedan på kontot inom ett par dagar. Vanligen har denna typ av lån en återbetalningstid mellan 14-30 dagar.

Om man som kund är i behov av snabba pengar och med säkerhet vet att man har möjlighet att betala tillbaka lånet på utsatt tid är det en perfekt deal att kunna ta ett lån utan ränta, förutsatt att det inte tillkommer avgifter som är orimligt höga i proportion till lånesumman. Men är man redan i en svår ekonomisk situation så är den här typen av lån bäst att undvika. Skyhöga räntor och dyra påminnelseavgifter är att vänta om man inte lyckas betala lånet i tid. Det som från början var en tusenlapp i lån blir snabbt en högre summa och behovet av pengar blir än mer akut. Ta för vana att alltid läsa igenom de lånevillkor som följer med erbjudandet  noggrant och se till att vara införstådd med vad kostnaden för lånet blir om ni inte kan betala i tid.

Låna pengar utan UC

Den som är mån om sin kreditvärdighet och vill undvika att ha alltför många kreditförfrågningar på sig letar gärna lånebolag som erbjuder lån utan UC. Det innebär att långivaren inte tar någon kreditupplysning på dig via Upplysningscentralen. Anledningen till att man vill undvika detta är att det kan försvåra framtida lån om banken ser att du har en massa förfrågningar och kreditupplysningar i bagaget.

Självklart måste lånebolagen göra en kreditupplysning på dig om du ansöker om ett snabblån eller en kontokredit, men om de använder sig av externa kreditupplysningsföretag, exempelvis Creditsafe och Bisnode, syns inte förfrågan för utomstående. Det kan alltså inte påverka framtida låneansökningar.

När du tar ett snabblån ska du alltså inte bara kolla upp de självklara delarna som ränta, extra avgifter och avbetalningstid. Titta också på vart lånebolaget vänder sig för att göra en kreditupplysning. Ett lån utan UC kan vara att föredra många gånger men det bör inte resultera i att man väljer ett lån med skyhöga räntor enbart för att undvika att synas hos UC.